2017 рік

Випуск 1 (25)

Секція 1

Секція 1 Нові технології продуктів харчування

  1. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Балабай К.С., Лосєва С.М. Вплив кріогенного заморожування та неферментативного каталізу на руйнування інулін-білкових нанокомплексів топінамбура до мономеров (англ. мовою). - С. 7-26.
  2. Михайлов В.М., Онищенко В.М., Большакова В.А., Борисова А.О. Водопоглинання кишкових плівок, оброблених рослинним дубителем. - С. 27-34.
  3. Погожих М.І., Головко Т.М. Наукове обґрунтування аліментарного забезпечення гомеостазу та мінерального обміну організму людини. - С. 35-50.
  4. Камсуліна Н.В., Дроменко О.Б., Сьома М.О., Талащенко М.С. Вивчення технологічних властивостей розсольних сумішей фірми Nesse. - С. 50-59.
  5. Погарська В.В., Павлюк Р.Ю., Тимофєєва Н.М., Біленко Л.М. Вивчення впливу процесів кріомеханоактивації та кріомеханодеструкції під час отримання заморожених дрібнодисперсних каротиноїдних добавок (англ. мовою). - С. 60-80.
  6. Шидакова-Каменюка О.Г., Шкляєв О.М., Рогова А.Л. Аналіз хімічного складу насіння чіа як перспективної сировини для кондитерських виробів. - С. 80-91.
  7. Дейниченко Г.В., Круглова О.А., Федак В.І. Ефективність виробництва десертної продукції з використанням УФ-похідних молочної сировини. - С. 91-103.
  8. Тютюкова Д.О., Гринченко Н.Г., Пивоваров П.П., Гринченко О.О. Аналіз технологій продукції з сиру кисломолочного як передумова інноваційного задуму нової продукції. - С. 103-117.

Секція 2

Секція 2 Обладнання харчових виробництв та удосконалення процесів і апаратів харчових виробництв

  1. Дейниченко Г.В., Погребняк А.В. Природа аномально високої ефективності процесу гідроструминної водополімерної обробки харчових продуктів різанням. - С. 118-132.
  2. Погожих М.І., Пак А.О., Пак А.В., Жеребкін М.В. Аналіз процесу індукованого тепломасообміну методом фазового простору. - С. 132-143.
  3. Терешкін О.Г., Горєлков Д.В., Удовенко О.О., Омельченко О.В., Перекрест В.В. Дослідження процесів очищення часнику з подальшим їх конструктивним оснащенням. - С. 144-155.
  4. Потапов В.О., Євлаш В.В., Паржанов Ж.А., Тастанбекова Г.Р., Толеген М.Є. Моделювання плину білково-мінеральної кормової суміші у шнековому каналі екструдера. - С. 156-169.
  5. Дейниченко Г.В., Гузенко В.В., Удовенко О.О., Омельченко О.В., Перекрест В.В. Дослідження якісних характеристик процесу ультрафільтрації з використанням барботування нежирної молочної сировини. - С. 169-178.
  6. Куценко В.А. Науковий підхід до вибору і розрахунку посадок у машинобудуванн. - С. 179-184.
  7. Петренко О.В., Семенюк Д.П., Діц І.Р. Використання СО2 у системах холодопостачання торговельних підприємств. - С. 184-195.
  8. Якушенко Є.М., Стоян Є.Ю. Вплив потоку повітря на температуру рослинної сировини під час сушіння в масообмінному модулі. - С. 195-203.

Секція 3

Секція 3 Підвищення якості харчових продуктів

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Мовенко С.Ю., Борисова А.О. Проектування та аналіз добових раціонів для систем харчування лікувально-профілактичного призначення. - С. 204-220.
  2. Шульга О.С., Чорна А.І., Кобилінський С.М., Шульга С.І. Модифікація пектину як плівкоутворювача для їстівних плівок хлібобулочних і кондитерських виробів. - С. 220-233.
  3. Корзун В.Н., Антонюк І.Ю. Технологія фруктового шербету з покращеним нутрієнтним складом. - С. 233-244.
  4. Городиська О.В., Гревцева Н.В., Самохвалова О.В., Савченко О.М. Дослідження мікробіологічних показників якості кондитерської глазурі з додаванням порошків виноградних кісточок (англ. мовою). - С. 244-256.
  5. Камбулова Ю.В., Матяс Д.С., Оверчук Н.О., Федій Т.C. Фруктові та желейні мармеладні маси з глюкозою. - С. 256-270.
  6. Рудавська Г.Б., Хахалєва І.В., Бузіян М.І. Підвищення якості харчових продуктів із цикорію шляхом раціоналізації процесу переробки. - С. 270-280.
  7. Дюкарева Г.І., Дубова Ю.О. Особливості проведення митного оформлення й експертизи тортів із морозива під час експортно-імпортних операцій. - С. 280-295.
  8. Віннікова Л.Г., Цигура В.В. Вплив спрямованих раціонів годівлі на регулювання якісних показників свинини. - С. 296-302.
  9. Цихановська І.В., Скуріхіна Л.А., Александров О.В., Гонтар Т.Б. Дослідження впливу біологічно активної добавки на якість м’ясних посічених напівфабрикатів. - С. 302-313.

Секція 4

Секція 4 Хімічні, фізичні, математичні методи досліджень якості продуктів харчування

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Лук’янчиков П.В., Борисова А.О. Фільтрація раціонів одноразового споживання за критерієм збалансованості груп нутрієнтів як етап проектування систем харчування. - С. 314-323.
  2. Черно Н.К., Науменко К.І., Бордя Д.П. Іммобілізація папаїну на глюкані дріжджів Saccharomyces cerevisiae. - С. 323-333.
  3. Євлаш В.В., Фотченко К.В., Старостенко Б.О., Серік М.Л., Нікітін С.В. Дослідження фізико-хімічних показників екструдованого ядра соняшникового насіння. - С. 333-346.
  4. Дубініна А.А., Щербакова Т.В., Селютіна Г.А., Хацкевич Ю.М., Виродова О.В. Дослідження кольору цукатів із редьки з використанням суб’єктивних та об’єктивних методів. - С. 346-356.
  5. Погожих М.І., Сєдунова В.В., Чеканов М.А. Фізико-математичне моделювання ефективності енерготехнологічних процесів. - С. 356-371.
  6. Захаренко В.О., Сорокіна С.В., Хайдова Г.Б., Колієнко С.О. Вплив форми електродів і рецептурних компонентів на електропровідність дріжджового тіста. - С. 372-381.
  7. Савчук Ю.Ю., Усатюк С.І. Дослідження жирнокислотного складу білковмісного напою з ядер волоського горіха. - С. 381-389.
  8. Стоян Є.Ю., Якушенко Є.М. Один із підходів до рішення класу задач призначення геометричних об’єктів. - С. 389-398.
  9. Куліненко Л.Б., Тірон-Воробйова Н.Б. Нанотехнології в електроніці: перспективи розвитку. - С. 399-408.
  10. Власенко В.В., Криворук В.М. Використання пряних овочів у технології приготування пирогів зниженої енергетичної цінності. - С. 409-419.

2016 рік

Випуск 2 (24)

Секція 1

Секція 1 Нові технології продуктів харчування

  1. Черно Н.К., Озоліна С.О., Нікітіна О.В. Технологія отримання залізовмісних комплексів на основі глюкану гливи звичайної (Pleurotus ostreatus). - С. 7-18.
  2. Дорохович А.М., Горзей О.В., Мурзін А.В. Використання дисахариду фруктози під час виробництва мафінів із начинкою дієтичного призначення. - C. 19-27.
  3. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Каплун О.А., Погарський О.С., Тельонков О.Є., Стуконоженко Т.А. Вплив процесів механолізу на активацію нанокомплексів гетерополісахаридів із біополімерами плодів під час розробки нанотехнологій. - С. 28-45.
  4. Мряченко Н.В., Юрченко С.Л. Технологія мусів промислового виробництва. - C. 46-57.
  5. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Маціпура Т.С., Котюк Т.В., Лосєва С.М. Активація важкорозчинних білок-хітинових нанокомплексівгрибів шампіньйонів із використанням неферментативного каталізу. - С. 57-74.
  6. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Балабай К.С., Павлюк В.А. Вивчення процесів механохімії під час розробки кріогенної технології нанопорошків із топінамбура з пребіотичними властивостями. - C. 74-90.
  7. Власенко В.В., Криворук В.М. Використання шроту із плодів розторопші плямистої для виробництва пирогів зниженої енергетичної цінності - С. 90-98.
  8. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Котюк Т.В., Погарський О.С., Маціпура Т.С., Стуконоженко Т.А. Нове слово в технології отримання харчових продуктів із зернобобових, овочів та грибів з рекордними характеристиками - C. 98-111.
  9. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Котюк Т.В., Маціпура Т.С., Погарський О.С. Механохімічні процеси під час розробки нанотехнології білкових добавок із гороху в легкозасвоюваній формі - С. 111-127.
  10. Д’яконова А.К., Степанова В.С. Виробництво рослинного замінника молока - C. 127-136.
  11. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Радченко Л.О., Таубер Р.Д., Тимофєєва Н.М., Котюк Т.В. Метод глибокої переробки каротинвмісних овочів та отримання наноїжі з використанням обладнання нового покоління - С. 136-155.
  12. Погарська В.В., Павлюк Р.Ю., Юр’єва О.О., Скрипка Л.І., Абрамова Т.С., Максимова Н.П. Нове слово в технології отримання плавлених сирних виробів без солей-плавильників із рекордними характеристиками - C. 155-178.
  13. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Балабай К.С., Павлюк В.А. Вплив заморожування та неферментативного каталізу на руйнування гетерополісахарид-білкових нанокомплексів під час переробки топінамбура - C. 178-198.

Секція 2

Секція 2 Обладнання харчових виробництв та удосконалення процесів і апаратів харчових виробництв

  1. Михайлов В.М., Маяк О.А., Сардаров А.М., Шершньов Г.Г. Дослідження процесу сушіння плодоовочевих вичавків у вібраційній вакуумній сушарці. - С. 199-205.
  2. Михайлов В.М., Гаврилко П.П., Стадник І.Я., Лясота О.М. Визначення параметрів першої стадії змішування компонентів на основі термодинамічної системи до стану рівноваги. - С. 206-218.
  3. Потапов В.О., Костенко С.М. Системно-динамічне моделювання комплексної оцінки апарата АРЖМ-0.07-1(англ. мовою). - C. 218-225.
  4. Дейниченко Г.В., Самойчук К.О., Левченко Л.В. Вплив кратності обробки молочної емульсії в пульсаційному гомогенізаторі. - C. 226-233.
  5. Потапов В.О., Білий Д.В. Розробка рекуперативного теплообмінного пристрою для екструдера зпереробки харчової сировини. - C. 233-246.
  6. Кіптела Л.В., Загорулько О.Є., Загорулько А.М. Інтенсифікація апаратів для виробництва сушених напівфабрикатів із плодово-ягідної сировини. - C. 247-257.
  7. Постнов Г.М., Шипко Г.М., Червоний В.М., Постнова О.М. Експериментальні дослідження процесу гомогенізації молока в полі ультразвукових хвиль. - C. 258-266.
  8. Афукова Н.О., Горєлков Д.В., Дмитревський Д.В., Носков О.С. Сучасні технічні рішення проблемних питань очищення слизових та шерстних субпродуктів. - C. 266-272.

Секція 3

Секція 3 Підвищення якості харчових продуктів

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Борисова А.О. Аналіз біологічної цінності раціонів одноразового споживання другого покоління. - С. 277-288.
  2. Страшинський І.М., Фурсік О.П., Пасічний В.М., Маринін А.І. Дослідження реологічних властивостей харчових гідро колоїдів. - С. 288-298.
  3. Савченко О.М., Сиза О.І., Гаврик М.В. Перспективність використання фітоекстрактів у виробництві льодяникової карамелі. - С. 299-311.
  4. Дюкарева Г.І., Дуб В.В., Дуб А.В. Вплив конструктивних параметрів м’ясорубок на товарознавчі властивості січених м’ясних напівфабрикатів і виробів із них. - С. 311-321.
  5. Артамонова М.В., Шматченко Н.В., Дьяков О.Г. Вплив рослинних кріодобавок на реологічні характеристики та рухомість води в мармеладі желейно-фруктовому. - С. 321-330.
  6.  Брикова Т.М., Гревцева Н.В., Самохвалова О.В. Зміна показників якості пісочного печива з додаванням виноградного порошку під час зберігання. - С. 330-344.
  7.  Осипенко О.П., Баранов В.І., Ковальов О.В., Осипенко В.О., Бабко Є.М., Якобчук Р.Л. Якість і безпечність алкогольних напоїв та рекомендації щодо їх визначення. - С. 344-351.

Випуск 1 (23)

Секція 1

Секція 1 Нові технології продуктів харчування

  1. Михайлов В.М., Онищенко В.М. Теоретичні та практичні передумови вдосконалення технології склеєних кишкових оболонок. - С. 7-15.
  2. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Тимофєєва Н.М., Лосєва С.М., Котюк Т.В. Нові бісквіти та хлібобулочні вироби, вітамінізовані натуральними каротиноїдними рослинними нанодобавками, для оздоровчого харчування. - C. 15-30.
  3. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Радченко Л.О., Таубер Р.Д., Тимофєєва Н.М., Юр’єва О.О. Нове слово в технології отримання продуктів на сучасному обладнанні на підприємствах ресторанного бізнесу. - C. 31-42.
  4. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Котюк Т.В., Погарський А.С., Лосєва С.М. Технологія наноструктурованих рослинних добавок із використанням неферментативного біокаталізу – механолізу біополімерів (гетерополісахаридів і білка). - C. 43-56.
  5. Євлаш В.В., Горбань В.Г., Нікітін С.В. Органолептичні показники та дегустаційне оцінювання фруктових батончиків, збагачених сушеними сланями ламінарії та вакаме. - C. 57-67.
  6. Євлаш В.В., Гриньова Д.В. Удосконалення технології сосисок із використанням м’яса перепелів. - C. 68-79.
  7. Снєжкін Ю.Ф., Петрова Ж.О., Пазюк В.М., Дуб В.В. Створення нових теплотехнологій отримання якісних фолатовмісних функціональних порошків. - C. 80-89.
  8. Дорохович А.М., Божок О.С., Мазур Л.С. Використання тагатози та мальтитолу під час виробництва жувальної карамелі спеціального призначення. - C. 90-101.
  9. Черно Н.К., Озоліна С.О., Нікітіна О.В. Технологія дієтичних добавок із печериці двоспорової (Agaricus bisporus). - C. 102-112.
  10. Уханова І.М. Особливості використання ретентату з метою отримання високоякісного напою оздоровчого характеру. - C. 113-126.
  11. Назаренко Ю.В., Ященко С.Ю. Особливості використання молочної сироватки та ретентату, отримання високоякісних напоїв оздоровчого харчування. - C. 127-142.
  12. Дзюба Н.А., Землякова О.В., Педак К.Г. Основи моделювання раціонального харчування в умовах порушеного екологічного стану. - C. 142-153.

Секція 2

Секція 2 Обладнання харчових виробництв та удосконалення процесів і апаратів харчових виробництв

  1. Михайлов В.М., Бабкіна І.В., Шевченко А.О., Михайлова С.В. Розробка комплексу технологічного обладнання для виробництва печених пиріжків. - С. 154-161.
  2. Дейниченко Г.В., Мазняк З.О., Гузенко В.В., Ебанугва О. Дослідження процесу ультрафільтраційної обробки сироватки з-під кислого сиру (англ. мовою). - С. 162-170.
  3. Дейниченко Г.В., Самойчук К.О., Левченко Л.В. Аналітичні дослідження енерговитрат пульсаційного гомогенізатора молока. - C. 170-181.
  4. Токар А.Ю., Миронюк С.С. Вплив оброблення баклажанів на зменшення всмоктування олії під час їх обсмажування. - C. 181-192.
  5. Чернюшок О.А., Федоров В.Г., Кепко О.І. Інтенсивність кріогенної обробки м’ясопродуктів. - C. 193-201.
  6. Доломакін Ю.Ю., Бабанов І.Г., Житнецький І.В. Тривалість основних етапів приготування рідкої опари, визначена непрямим методом. - C. 201-211.

Секція 3

Секція 3 Підвищення якості харчових продуктів

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Галушко Н.О., Борисова А.О. Забезпечення добових потреб у нутрієнтах раціонами одноразового споживання третього покоління. - С. 112-223.
  2. Коваленко О.А., Ковбаса В.М., Радзієвська І.Г., Гребень Б.В., Нагорний В.Ю. Дослідження стабільності рослинних олій та їх купажів під час обсмажування картопляних чіпсів. - С. 223-231.
  3. Жулінська О.В., Свідло К.В., Мостова Л.М., Мартиненко Л.Г. Розробка фізіологічно-математичної моделі оцінки якості харчової продукції. - С. 231-241.
  4. Колесник Т.Л., Колесник А.О. Дослідження зростання і токсиноутворення палички ботулізму у варених ковбасах, що містять барвник із крові (англ. мовою). - С. 241-248.
  5. Левчук І.В., Кіщенко В.А., Тимченко В.К., Куниця К.В., Арутюнян Т.В. Наукові аспекти методу визначення консервантів у олієжировмісних продуктах. - С. 249-263.
  6.  Кійко В.В., Аннєнкова Н.Б., Бочко І.В. Аналіз споживчих переваг та шляхи вдосконалення асортименту хлібців. - С. 264-274.

Секція 4

Секція 4 Хімічні, фізичні, математичні методи досліджень якості продуктів харчування

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Павлюк І.М. Оптимізація добових і циклових раціонів для систем харчування лікувальної дії. - С. 275-284.
  2. Погожих М.І., Синєкоп М.С., Пак А.О., Чеканов М.А. Сумісне використання R-функцій і проекційного методу в задачах теорії сушіння. - С. 284-293.
  3. Погожих М.І., Пархоменко Л.О., Іштван Є.О. Фізико-математичне моделювання полів температури під час теплообміну для тіл скінченних розмірів. - С. 293-301.
  4. Корнієнко Л.В., Мирончук В.Г. Дослідження процесу зворотнього осмосу ультрафільтраційного пермеату післяспиртової зернової барди. - С. 302-309.
  5. Шаповалова Н.П., Рудавська М.В. Збивні кондитерські вироби з подовженим терміном зберігання. - С. 310-323.
  6. Дьяков О.Г., Торяник Д.О., Павлюк І.М. Особливості визначення Т2 на імпульсному ЯМР. - С. 324-330.

2015 рік

Випуск 2 (22)

Секція 1

Секція 1 Нові технології продуктів харчування

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Борисова А.О. Нетрадиційні борошняні вироби та їх внесок у забезпечення добових потреб у нутрієнтах циклових раціонів. - С. 7-16.
  2. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Бессараб О.С., Борисова А.О., Балабай К.С. Кріогенна технологія дрібнодисперсних порошкоподібних добавок із топінамбура (англ. мова). - С. 17-28.
  3. Павлюк Р.Ю., Погарський О.С., Каплун О.А., Борисова А.О., Лосєва С.М. Нове в технології заморожування хлорофіловмісних овочів із рекордними характеристиками (англ. мова). - С. 29-39.
  4. Одарченко А.М., М’ячиков О.В., Гасай Є.Л., Албатова Я.Ю. Новий вид спреду підвищеної біологічної цінності. - С. 40-49.
  5. Камсуліна Н.В., Скуріхіна Л.А., Губаль Л.М. Дослідження функціонально-технологічних властивостей білків із насіння соняшнику. - С. 50-61.
  6. Онищенко В.М., Шубіна Л.Ю., Мілько Р.О. Удосконалення технології склеєних кишкових оболонок. - С. 61-69.
  7. Шидакова-Каменюка О.Г., Новік Г.В., Касабова К.Р., Кравченко О.І. Перспективи використання шротів горіхової сировини для збагачення борошняних кондитерських виробів. - С. 69-81.

Секція 2

Секція 2 Обладнання харчових виробництв та удосконалення процесів і апаратів харчових виробництв

  1. Дейниченко Г.В., Золотухіна І.В., Сефіханова К.А., Гончарова К.М. Обґрунтування економічної доцільності використання напівфабрикатів білково-вуглеводнихв. - С. 82-93.
  2. Дейниченко Г.В., Погребняк А.В. Гідроструминне водополімерне pозрізання заморожених харчових продуктів. - С. 94-103.
  3. Дейниченко Г.В., Мазняк З.О., Гузенко В.В., Даниленко В.О. Аналітичний огляд сучасних процесів водопідготовки та водоочищення (англ. мова). - С. 103-113.
  4. Постнов Г.М., Круглова О.А., Червоний В.М., Яковлєв О.В. Економічна ефективність упровадження ультразвукового апарата для соління риби. - С. 114-123.
  5. Петренко О.В., Семенюк Д.П. Використання сучасних інженерних рішень під час проектування систем холодопостачання на шляху до енергозбереження та енергоефективності. - С. 123-134.
  6. Савченко-Перерва М.Ю. Експериментальне дослідження впливу апаратів із зустрічними закрученими потоками на ефективність уловлення. - С. 134-146.

Секція 3

Секція 3 Підвищення якості харчових продуктів

  1. Михайлов В.М., Маяк О.А., Сардаров А.М. Використання дигідрокверцетину в безалкогольних напоях (англ. мова). - С. 147-155.
  2. Пасічний В.М., Гередчук А.М., Герасименко М.Ю., Неводюк І.В. Дослідження властивостей білково-жирових емульсій для м’ясовмісних напівфабрикатів оздоровчого спрямування. - С. 155-165.
  3. Осокіна Н.М., Любич В.В., Возіян В.В. Вихід борошна із зерна спельти залежно від зволожування та відволожування зерна. - С. 165-176.
  4. Сидоренко О.В., Коротецький В.П., Боліла Н.О. Напрями реформування галузі рибного господарства України. - С. 176-187.
  5. Колесник Т.Л., Колесник А.О. Дослідження безпеки варених ковбас, що містять барвник із крові, за санітарно-бактеріологічними показниками. - С. 188-197.
  6. Шубіна Л.Ю., Доманова О.В., Дзигар В.С. Динаміка якісних характеристик смажених ковбас у модифікованих оболонках під час зберігання. - С. 197-204.
  7. Доманова О.В., Ільченко А.А. Дослідження якісних характеристик смажених ковбас у модифікованих оболонках. - С. 204-213.
  8. Ющенко Н.М., Белемець Т.О. Використання молочної сироватки для отримання екстрактів на основі листя стевії. - С. 214-222.
  9. Ковальов О.В., Миколів І.М., Бабко Є.М., Якобчук Р.Л. Двохетапне випікання хліба з використанням проміжного вакуумно-випарного охолодження. - С. 222-232.

Секція 4

Секція 4 Хімічні, фізичні, математичні методи досліджень якості продуктів харчування

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Борисова А.О. Кількісний аналіз збалансованості нутрієнтів у раціонах одноразового споживання другого покоління (англ. мова). - С. 233-242.
  2. Черевко О.І., Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Борисова А.О. Довготривалі циклові раціони в системах харчування: забезпечення добових потреб у дефіцитних нутрієнтах. - С. 242-254.
  3. Михайлов В.М., Синєкоп М.С., Пархоменко Л.О., Михайлова С.В., Софронова М.С. Використання R-функцій для математичного моделювання процесів теплової обробки. - С. 254-261.
  4. Головко М.П., Применко В.Г., Головко Т.М. Дослідження мікробіологічних показників якості соусу емульсійного типу «Селеновий». - С. 262-269.
  5. Головко М.П., Головко Т.М., Геліх А.О. Дослідження якісного складу мінеральних речовин м’якого тіла прісноводних двостулкових молюсків роду Anodonta та їх морських аналогів – молюсків роду Mytilus. - С. 270-278.
  6. Головко М.П., Павліш Л.О. До питання нормування якості та безпечності кухонної солі. - С. 278-286.
  7. Корзун В.Н., Антонюк І.Ю. Технологія каннеллоні «Сорренто» із підвищеним вмістом йоду та фолієвої кислоти. - С. 286-295.
  8. Черно Н.К., Озоліна С.О., Нікітіна О.В. Отримання залізовмісних комплексів на основі полісахаридів гливи звичайної (Pleurotus ostreatus). - С. 295-303.
  9. Біленька І.Р.,  Лазаренко Н.А., Голінська Я.А. Розробка композицій для виробництва концентрованої продукції з використанням пастернаку. - С. 303-315.
  10. Кочубей-Литвиненко О.В., Іщенко В.М., Лопатько К.Г., Фоменко В.В. Перетворення компонентів молочної сироватки в процесі електроіскрового оброблення. - С. 316-326.
  11. Харандюк Т.В., Косів Р.Б., Паляниця Л.Я., Березовська Н.І. Вплив концентрації сусла на стадії культивування дріжджів на зброджування висококонцентрованого пивного сусла. - С. 326-335.
  12. Шматков Д.І., Артюх С.М., Кіпоренко Г.С. Дослідження можливостей застосування термоіндикаторних фарб для контролю якості харчових продуктів. - С. 335-343.
  13. Мостика К.В. Оцінка конкурентоспроможності віскі в Україні. - С. 343-355.

Випуск 1 (21)

Секція 1

Секція 1 Нові технології продуктів харчування

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Борисова А.О. Проблеми створення систем харчування лікувального призначення другого покоління. - С. 7-17.
  2. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Маціпура Т.С., Кись В.В. Вивчення процесів кріомеханохімії  високомолекулярних і низькомолекулярних нанокомплексів грибів шампіньйонів під час їх кріообробки з використанням рідкого азоту. - С. 17-26.
  3. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Радченко Л.О., Соколова Л.М., Юр’єва О.О., Берестова А.А. Вивчення вмісту біологічно активних речовин натуральних рослинних прянощів – добавок для оздоровчих продуктів харчування. - С. 27-37.
  4. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Абрамова Т.С., Берестова А.А., Топоркова К.В. Технологія тонізуючих нанонапоїв на основі молочної сироватки, збагачених кріопастами з овочів і фітоекстрактами. - С. 37-49.
  5. Кондратюк Н.В., Большакова В.Л., Пивоваров Є.П., Пивоваров П.П. Аналіз підходів до моделювання стабільних харчових систем на основі ацидофільної палички. - С. 50-58.
  6. Янчева М.О. Інновації в технологіях напівфабрикатів м’ясних заморожених. - С. 58-69.
  7. Ботштейн Б.Б., Чорна Н.В. Удосконалення технології змішаних спиртовмісних напоїв із використанням структуроутворювача. - С. 69-78.
  8. Дюкарева Г.І., Соколовська О.О. Технологічні параметри розроблених пастильних виробів. - С. 79-89.
  9. Степанькова Г.В. Технології пшеничного хліба з використанням продуктів переробки зародків вівса і кукурудзи. - С. 89-99.

Секція 2

Секція 2 Обладнання харчових виробництв та удосконалення процесів і апаратів харчових виробництв

  1. Черевко О.І., Михайлов В.М., Маяк О.А., Сардаров А.М. Вплив вібрації на процес вакуумного сушіння рослинної сировини. - С. 100-107.
  2. Черевко О.І., Скрипник В.О., Фарісєєв А.Г. Теплопередача в поверхневому шарі м’ясних виробів під час двостороннього жарення в умовах стиснення. - С. 107-120.
  3. Дейниченко Г.В., Мазняк З.О., Гузенко В.В. Аналітична характеристика мембранної обробки рідких високомолекулярних систем. - С. 120-131.
  4. Дейниченко Г.В., Терешкін О.Г., Горєлков Д.В., Шевченко І.В. Дослідження процесів комбінованого способу очищення плодів гарбуза. - С. 131-139.
  5. Погожих М.І., Чеканов М.А., Пак А.О. Концепція підвищення енергоефективності технологічних процесів харчових виробництв. - С. 139-147.
  6. Яковлєв О.В., Постнов Г.М., Потапов В.О. Вплив ультразвукових хвиль на зміну коефіцієнта масовіддачі під час соління риби. - С. 147-154.
  7. Потапов В.О., Якушенко Є.М. Вплив конструкції внутрішнього нагрівача на кінетику сушіння виноградних вичавків у масообмінному модулі (англ. мовою). - С. 155-163.
  8. Тормосов Ю.М., Саєнко С.Ю. Моделювання розповсюдження теплових променів від сегментних рефлекторів. - С. 163-171.
  9. Захаренко В.О., Сорокіна С.В. До розрахунку енергетичної освітленості харчових продуктів під час ІЧ-нагрівання. - С. 172-180.
  10. Терешкін О.Г., Горєлков Д.В., Афукова Н.О., Мельник К.Г. Розробка ресурсозберігального способу очищення часнику та перспективні шляхи розробки його апаратурного оформлення. - С. 180-188.
  11. Савченко-Перерва М.Ю., Якуба О.Р. Розрахунок полів швидкостей у циліндричному апараті із зустрічними закрученими потоками на основі експериментальних даних. - С. 188-197.
  12. Токолов Ю.І., Гурський П.В., Богомолов О.В., Домніч М.І. Дослідження залежності виходу борошна від частоти обертання робочих органів помольного модуля. - С. 197-204.
  13. Постнов Г.М., Терешкін О.Г., Дмитревський Д.В., Василець І.В. Дослідження впливу термічної обробки парою на поверхневий шар цибулі ріпчастої. - С. 205-212.

Секція 3

Секція 3 Підвищення якості харчових продуктів

  1. Шидакова-Каменюка О.Г., Головко М.П., Роговий І.С., Рогова А.Л. Застосування принципів кваліметрії для оцінювання якості печива з додаванням напівфабрикату кісткового харчового. - С. 213-222.
  2. Головко М.П., Применко В.Г., Головко Т.М. Визначення параметрів гострої токсичності біологічно активної добавки «Сивоселен Плюс». - С. 222-231.
  3. Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Захаренко В.О., Борисова А.О. Аналіз біологічної цінності нетрадиційних борошняних виробів. - С. 231-240.
  4. Одарченко А.М., Гасай Є.Л., Карпенко З.П. Особливості використання вторинної сировини під час виробництва кефіру. - С. 241-250.
  5. Ястреба Ю.А., Пасічний В.М. Удосконалення технології м’ясних січених напівфабрикатів шляхом використання добавок гідроколоїдів. - С. 250-257.
  6. Самохвалова О.В., Касабова К.Р. Використання мікробного полісахариду ксампану для підвищення якості мафінів на основі шроту зародків пшениці. - С. 257-267.
  7. Одарченко М.С., Карпенко З.П., Сергієнко А.О., Бобирєва А.А. Використання мучки кормової під час виробництва кисломолочних напоїв. - С. 267-274.
  8. Кучерук З.І., Постнова О.М., Галич А.О. Дослідження властивостей знежиреного термічно обробленого борошна амаранту. - С. 275-283.
  9. Колесник Т.Л., Колесник А.О. Біологічна цінність варених ковбас, що містять барвник із крові (англ. мовою). - С. 283-291.
  10. Пенкіна Н.М., Татар Л.В. Актуальність використання рослинної сировини для виробництва слабоалкогольних напоїв. - С. 291-299.
  11. Атанасова В.В. Технологія пюреподібних страв на основі сочевиці. - С. 299-307.
  12. Калакура М.М., Щирська О.В. Перспективи покращеннябіологічної цінності нових виробів. - С. 308-314.
  13. Кондратюк Н.В. Системний аналіз у вирішенні питань якості солодких страв із капсульованими пробіотичними мікроорганізмами. - С. 314-324.
  14. Степанова Т.М. Наукове обґрунтування ролі системи «NEApectin–Ca2+» у формуванні асортименту низькокалорійної кулінарної продукції. - С. 325-331.
  15. Дудкіна О.О., Губенко С.О., Гавриш А.В., Нєміріч О.В. Обґрунтування рецептурного складу фонданів спеціального призначення. - С. 331-343.
  16. Омельченко С.Б.,  Горальчук А.Б., Гринченко О.О. Визначення впливу харчових інгредієнтів на показники якості напівфабрикату збивного оздоблювального. - С. 343-352.

Секція 4

Секція 4 Хімічні, фізичні, математичні методи досліджень якості продуктів харчування

  1. Цихановська І.В., Барсова З.В., Демидов І.М., Павлоцька Л.Ф. Дослідження процесів окиснювальних та термічних перетворень у системі «олія – ліпідо-магнетитова суспензія». - С. 353-362.
  2. Орлова Н.Я., Дьякова Ю.В., Романенко Р.П. Структурно-механічні властивості баклажанових снеків. - С. 363-374.
  3. Кузьмін О.В., Топольник В.Г., Мирончук В.Г., Суйков С.Ю. Стабілізація водно-спиртових сумішей у процесі електрохімічної активації питної води. - С. 374-386.
  4. Демидова А.О., Аксьонова О.Ф., Демидов І.М. Визначення строку зберігання соняшникової олії прискореним методом (англ. мовою). - С. 386-392.
  5. Кравченко М.Ф., Ярошенко Н.Ю. Технологія пряникових виробів, збагачених кунжутним і кедровим шротом. - С. 392-400.
  6. Токар А.Ю., Миронюк С.С. Збереженість плодів баклажана за умови оброблення речовинами антимікробної дії. - С. 400-409.
  7. Сукманов В.О., Петрова Ю.М., Захаревич В.Б., Маринін А.І. Субкритична вода як екстрагент у процесах екстрагування біологічно активних речовин із рослинної сировини. - С. 410-429.
  8. Обозна М.В., Любенко Г.Д., Перцевой Ф.В. Дослідження жирнокислотного складу термостійкої молоковмісної начинки з концентратом насіння кунжуту. - С. 429-440.
  9. Іукурідзе Е.Ж. Сучасні методи вивчення походження та ідентифікації вин КНП. - С. 441-449.
  10. Дітріх І.В., Марченко Ю.І. Оцінка показників якості нових рибних пресервів у вишневому соусі «Нептун Cherry». - С. 450-457.
  11. Кушнір Н.А. Визначення збалансованості амінокислотного складу колагенового препарату. - С. 458-468.
  12. Костенко Є.Є., Максименко О.В., Бутенко О.М. Визначення мікроелементного складу харчової добавки «Каркаде» з використанням методу твердофазної спектрофотометрії. - С. 468-478.

2014 рік

Випуск 2 (20)

Секція 1

Секція 1 Нові технології продуктів харчування

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Борисова А.О. Нетрадиційні борошняні вироби: кількісний аналіз збалансованості нутрієнтів. - С. 7-17.
  2. Дуденко Н.В., Павлоцька Л.Ф., Горбань В.Г., Цибань Л.С. Теоретичне обґрунтування використання гідробіонтів у технології дієтичних добавок. - С. 17-28.
  3. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Павлюк В.А., Маціпура Т.С., Котюк  Т.В. Кріомеханічна модифікація добавок із шампіньйонів у вигляді дрібнодисперсного замороженого пюре з унікальними характеристиками. - С. 29-40.
  4. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Бессараб O.С., Балабай К.С., Борисова А.О., Лосєва С.М. Вивчення впливу низькотемпературної обробки та кріодеструкції на збереження БАР і трансформацію інуліну під час розробки оздоровчих добавок із топінамбура. - С. 40-51.
  5. Павлюк Р.Ю., Чуйко Л.О., Погарська В.В., Павлюк В.А., Соколова Л.М. Вивчення процесів механохімії під час переробки квіткового пилку в полівітамінні дрібнодисперсні порошкоподібні добавки. - С. 51-62.
  6. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Юр’єва О.О., Наконечна Ю.Г., Котюк Т.В., Архипова В.О. Інноваційна технологія плавлених сирних продуктів з використанням заморожування і механодеструкції. - С. 62-73.
  7. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Тимофєєва Н.М., Балабай К.С., Лосєва С.М., Борисова А.О. Нове про каротиноїди під час холодильної переробки каротиновмісних овочів та ягід із використанням кріомеханодеструкції. - С. 74-81.

Секція 2

Секція 2 Обладнання харчових виробництв та удосконалення процесів і апаратів харчових виробництв

  1. Михайлов В.М., Бабкіна І.В., Шевченко А.О., Михайлова С.В., Авдєєв С.С. Сучасні лабораторні установки та дослідження електрофізичних методів обробки харчової сировини. - С. 82-94.
  2. Кіптела Л.В., Загорулько О.Є., Афукова Н.О., Загорулько А.М. Інтенсифікація апаратів для виробництва порошкоподібних напівфабрикатів із рослинної сировини. - С. 94-102.
  3. Білецький Е.В., Петренко О.В. Теоретичні дослідження течії ньютонівської рідини при перехідному гідродинамічному режимі. - С. 102-114.
  4. Гладушняк О.К., Біленька І.Р., Лазаренко Н.А. Дослідження процесу дроблення під час отримання пастоподібних продуктів на основі вичавок ферментованого топінамбура. - С. 114-121.
  5. Угрімов С.В., Куценко В.А., Лебединець І.В. Моделювання нестаціонарних коливань шаруватих ортотропних елементів конструкцій харчового обладнання. - С. 121-133.
  6. Постнов Г.М., Червоний В.М., Зубрєв А.С. Розробка ультразвукового способу очищення ставкової риби від луски. - С. 134-141.
  7. Петренко О.В., Семенюк Д.П. Прогресивні проміжні холодоносії та їх застосування для систем непрямого охолодження. - С. 141-149.
  8. Погожих М.І., Іштван Є.О. Розробка диференційного вимірювального сушильного апарата тепломасообміну. - С. 150-156.
  9. Потапов В.О., Семенюк Д.П. Обґрунтування умов швидкого заморожування харчових продуктів. - С. 156-168.
  10. Костенко С.М. Комплексна оцінка якості апарата АРЖМ-0.07-1. - С. 168-173.
  11. Заплетніков І.М., Пільненко А.К., Гордієнко О.В., Cеваторова І.С. Аналіз варіаційних моделей екологічних характеристик машин для збивання харчових продуктів. - С. 174-181.
  12. Всеволодов О.М. Руйнування адгезійно-когезійної взаємодії ґрунтового забруднення рослинної сировини потоком води. - С. 181-196.
  13. Гура О.В., Декань О.О. Математичний опис процесу сушіння пивної дробини в аеровіброкиплячому шарі. - С. 197-205.

Секція 3

Секція 3 Підвищення якості харчових продуктів

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А. Про наукові основи створення борошняних виробів для систем харчування. - С. 206-222.
  2. Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Захаренко В.О., Бурлюбаєва Т.М. Три принципи проектування рецептур борошняних виробів для систем харчування. - С. 222-230.
  3. Одарченко А.М., Карбівнича Т.В., Михайлик В.І., Соколова Є.Б. Споживні властивості напівфабрикату на основі овочів і плодів під час низькотемпературного зберігання. - С. 230-238.
  4. Омельченко С.Б., Горальчук А.Б., Гринченко О.О. Визначення міцності міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах. - С. 238-247.
  5. Малюк Л.П., Балацька Н.Ю. Вплив ароматичних добавок на біофлавоноїди ягідних систем. - С. 247-255.
  6. Головко М.П., Головко Т.М., Скляр А.О. М’ясні драглеві вироби в оболонці та перспективи їх промислової технології. - С. 255-264.
  7. Пасічний В.М., Желуденко Ю.В. Перспектива натуральних антиоксидантів для використання в м’ясопереробній галузі. - С. 264-276.
  8. Іванов С.В., Рижкова Т.М., Омельченко О.В. Покращення якості козиного комбінованого сирного кисломолочного продукту функціонального призначення. - С. 277-289.
  9. Одарченко М.С., Бабіч А.О., Піддубний В.В. Товарознавча характеристика швидкозамороженого плодоовочевого соусу в процесі тривалого холодильного зберігання. - С. 289-297.
  10. Онищенко В.М., Большакова В.А., Гринченко Н.Г., Островерх І.С. Вплив паропроникності кишкових оболонок на кількісні характеристики технології варених ковбас. - С. 297-304.
  11. Колесник Т.Л., Колесник А.О., Яковлєв І.О. Формування споживчих властивостей варених ковбас за показником безпеки. - С. 304-314.

Секція 4

Секція 4 Хімічні, фізичні, математичні методи досліджень якості продуктів харчування

  1. Крутовий Ж.А. Показник наближення білка у виробі або раціоні харчування до стандартного. - С. 315-322.
  2. Артамонова М.В., Пілюгіна І.С., Кузнецова Т.О. Формування органолептичних показників маршмелоу з рослинними добавками з троянди. - С. 323-330.
  3. Одарченко Д.М. Дослідження кріоскопічних властивостей культивованих грибів. - С. 331-336.
  4. Мурликіна Н.В. Вивчення окисної стабільності емульгаторів ацилгліцеринної природи. - С. 337-346.
  5. Прісс О.П. Формування низькомолекулярних антиоксидантів пасльонових плодів залежно від гідротермічних умов. - С. 347-357.
  6. Прісс О.П., Кулик А.С. Динаміка фенольних речовин під час зберігання зелені петрушки за умови впливу антиоксидантів. - С. 357-364.
  7. Сердюк М.Є. Прогнозування вмісту сухих речовин у плодах яблуні залежно від абіотичних чинників. - С. 365-375.
  8. Бондаренко Т.А., Рижкова Т.М. Морозиво з козиного молока функціонального призначення. - С. 375-387.
  9. Чеканов М.А., Запаренко Г.В., Лисюк Г.М., Олійник С.Г., Гейко Т.С. Визначення структурно-механічних характеристик харчових продуктів. - С. 387-396.

Секція 5

Секція 5 Товарознавство та експертиза непродовольчих товарів

  1. Захаренко В.О., Сорокіна С.В., Крутовий Ж.А. Вологоємність і гігроскопічність натуральних шкір. - С. 397-407.
  2. Захаренко В.О., Дьяков О.Г., Воронцова Ж.В., Даніленко О.Ф.  Автоматизована система виміру розподілу пор у шкіряних виробах. - С. 407-417.
  3. Самойленко С.О., Гурікова  І.М. Корозійна стійкість алюмінієвої фольги в розчинах поверхнево-активних речовин. - С. 417-423.
  4. Доманова О.В., Ванчина Т.К. Збагачення рідкого мила токоферолом та відлущуючими речовинами. - С. 423-430.

Випуск 1 (19)

Секція 1

Секція 1 Нові технології продуктів харчування

  1. Михайлов В.М., Чуйко М.М., Чуйко А.М. Маркетингові дослідження щодо підвищення ефективності просування на вітчизняний ринок нових функціональних продуктів. - С. 7-15.
  2. Нечепуренко К.Б., Листопадна М.В., Пивоваров П.П. Дослідження термостабільних структурованих емульсій у технології м’ясних січених виробів. - С. 16-24.
  3. Любенко Г.Д., Обозна М.В., Перцевой Ф.В., Дьяков О.Г. Визначення молекулярної рухливості води в термостійкій молоковмісній начинці. - С. 25-32.
  4. Обозна М.В., Перцевой Ф.В., Дьяков О.Г. Актуальність розробки сирного продукту м’якого з рослинними добавками та дослідження вмісту вільної та зв’язаної вологи в продукті. - С. 32-42.
  5. Черно Н.К., Озоліна С.О., Нікітіна О.В. Дослідження умов вилучення спирто- та водорозчинних речовин із культивованих грибів. - С. 43-50.
  6. Кравченко М.Ф., Криворучко М.Ю., Антоненко А.В. Безпечність нових борошняних виробів на основі пророщеного зерна пшениці. - С. 51-58.
  7. Юрченко С.Л. Дослідження властивостей сучасної рибної сировини та розробка технології фірмових рибних страв. - С. 58-64.
  8. Цуканова О.С., Кучерук З.І. Дослідження перетравлюваності вуглеводів безбілкового хліба в умовах іn vitro. - С. 64-72.
  9. Набоков Д.О., Гревцева Н.В., Дьяков О.Г., Моргун О.В. Вплив овочевих кріопаст на час спін-спінової релаксації у макаронному тісті. - С. 72-80.
  10. Шидакова-Каменюка О.Г., Рогова А.Л., Гогулько Н.В. Використання шроту з плодів розторопші в технології масляного бісквіту. - С. 80-89.
  11. Ботштейн Б.Б., Чорна Н.В. Удосконалення технології використання пряно-ароматичних сумішей у виробництві м'ясних страв. - С. 89-98.
  12. Калакура М.М., Щирська О.В. Розробка нової технології десертних виробів, збагачених функціональними інгредієнтами. - С. 99-107.
  13. Кушнір Н.А. Основи технології отримання колагену з рибної колагеновмісної сировини. - С. 107-116.

Секція 2

Секція 2 Обладнання харчових виробництв та удосконалення процесів і апаратів харчових виробництв

  1. Дейниченко Г.В., Юдіна Т.І., Рудоченко О.В. Визначення показників безпеки напівфабрикатів для молочних коктейлів на основі сколотин. - С. 117-123.
  2. Дейниченко Г.В., Карнаушенко Ю.В., Гузенко В.В., Мар'єнков Ю.І. Аналітичний огляд прогресивних процесів сушіння гідробіонтів. - С. 124-133.
  3. Потапов В.О., Гриценко О.Ю. Аналіз енергоефективності процесу сушіння в тепломасообмінному модулі за умови підвищеного тиску. - С. 133-141.
  4. Савченко-Перерва М.Ю., Якуба О.Р. Удосконалення апаратів із зустрічними закрученими потоками для харчових виробництв. - С. 142-147.
  5. Постнов Г.М., Червоний В.М., Василенко В.Ю. Інноваційний спосіб отримання майонезу. - С. 147-152.
  6. Постнов Г.М., Чеканов М.А., Червоний В.М., Яковлєв О.В. Електрохімічний метод визначення швидкості перебігу масообмінних процесів під час засолення океанічної риби. - С. 153-160.
  7. Маяк В.І., Маяк О.А., Ляшенко Б.В., Сардаров А.М. Нові високоефективні технології виробництва концентрованих продуктів із плодоовочевої сировини. - С. 160-167.
  8. Білецький Е.В., Петренко О.В. Визначення гідравлічних опорів під час течії степеневих рідин. - С. 167-176.

Секція 3

Секція 3 Підвищення якості харчових продуктів

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А. Про створення індивідуальних систем управління харчуванням лікувального призначення. - С. 177-186.
  2. Головко М.П., Колесник Т.Л., Яковлєв І.О. Формування нових поживних властивостей варених ковбас. - С. 187-193.
  3. Постнова О.М., Лисюк Г.М., Париш П.С. Дослідження впливу нетрадиційної сировини з оболонки гречки на властивості бісквіта. - С. 194-202.
  4. Свідло К.В., Пересічний М.І. Концепція прогнозування рівня якості кулінарної продукції геродієтичного призначення. - С. 202-209.
  5. Прісс О.П., Калитка В.В. Скорочення втрат під час зберігання овочів, чутливих до низьких температур. - С. 209-221.
  6. Самохвалова О.В., Касабова К.Р. Зміни показників якості маффінів оздоровчого призначення під час зберігання. - С. 221-231.
  7. Камсуліна Н.В., Дроменко О.Б., Городажев Д.А. Дослідження впливу технологічних чинників на функціонально-технологічні властивості тваринних білків фірми «Scanflavour». - С. 231-242.
  8. Дюкарева Г.І., Соколовська О.О. Вплив водного екстракту стевії на кінетику набрякання агару. - С. 242-251.
  9. Прісс О.П., Кулик А.С. Якісні показники зелені петрушки під час зберігання з використанням гідрогелю та антиоксидантів. - С. 252-261.
  10. Сердюк М.Є., Байбєрова С.С. Прогнозування якісних технічних показників плодів яблуні залежно від стресових абіотичних факторів. - С. 261-272.

Секція 4

Секція 4 Хімічні, фізичні, математичні методи досліджень якості продуктів харчування

  1. Дьяков О.Г., Воронцова Ж.В., Торяник О.І. Особливості визначення часу спін-спінової релаксації в рідких харчових продуктах. - С. 273-281.
  2. Хомич Г.П. Використання ферментативного каталізу під час виробництва соку з чорниці. - С. 281-291.
  3. Малафаєв М.Т. Обертання молекул води як рух сферичного маятника в неоднорідному полі сил. - С. 291-299.
  4. Крутовий Ж.А. Системи харчування лікувально-профілактичної дії та математичний інструментарій для їх створення. - С. 299-308.
  5. Артамонова М.В., Пілюгіна І.С. Оптимальні умови екстракції барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини. - С. 308-318.
  6. Мостова Л.М., Комарова М.О., Мартиненко Л.Г. Моделювання впливу технологічних параметрів на час термічної обробки харчових продуктів. - С. 318-326.
  7. Медведкова І.І. Аналіз вмісту білків та амінокислот під час зберігання свіжих культивованих грибів Pleurotus ostreatus. - С. 327-336.
  8. Потапов В.О., Семенюк Д.П. Тривалість заморожування харчової сировини з урахуванням теплофізичних характеристик. - С. 337-343.

2013 рік

Випуск 2 (18)

Секція 1

Секція 1 Нові технології продуктів харчування

  1. Котляр О.В., Горальчук А.Б., Гринченко О.О. Дослідження піноутворюючої здатності білковмісної молочної сировини та поверхнево-активних речовин у технології сухого збивного напівфабрикату. - С. 3-9.
  2. Товма Л.Ф., Горальчук А.Б., Гринченко О.О. Визначення поверхневого натягу систем «білок–ПАР» із метою вибору ПАР у технології повітряно-горіхового напівфабрикату. - С. 9-17.
  3. Черевична Н.І., Хацкевич Ю.М., Кобрін В.М. Комплексна оцінка якості сиркових виробів для дитячого харчування. - С. 17-24.
  4. Янчева М.О., Желєва Т.С. Дослідження впливу заморожування–розморожування на в’язкість розчинів харчових інгредієнтів полісахаридної природи. - С. 24-31.
  5. Мурликіна Н.В., Янчева М.О. Визначення реологічних властивостей м’ясних фаршів з емульгаторами ацилгліцеринної природи. - С. 31-42.
  6. Мороз О.В. Наукове обґрунтування змішаного драглеутворення в технологіях термостабільних начинок. - С. 42-47.
  7. Любенко Г.Д. Особливості технології та рецептури термостійкої молоковмісної начинки з використанням пектину. - С. 47-51.

Секція 2

Секція 2 Обладнання харчових виробництв та удосконалення процесів і апаратів харчових виробництв

  1. Дейниченко Г.В., Мазняк З.О., Гузенко В.В., Лихобаба О.В. Дослідження процесу концентрування пектинового екстракту. - С. 52-58.
  2. Дейниченко Г.В., Мазняк З.О., Гафуров О.В. Дослідження робочих параметрів напівпроникних ультрафільтраційних мембран. - С. 58-64.
  3. Дейниченко Г.В., Карнаушенко Ю.В. Сушіння гідробіонтів у псевдозрідженому шарі. - С. 64-69.
  4. Потапов В.О., Петренко О.В., Золотарьов В.В. Перспективні напрями розвитку холодильних систем з акумуляцією холоду. - С. 69-78.
  5. Саєнко С.Ю. Методи формування відбивальних систем у інфрачервоних апаратах харчової промисловості. - С. 79-83.
  6. Тесленко С.О., Перевалов Л.І., Садовничий Г.В. Безлушпинне ядро соняшнику для отримання кондитерських виробів. - С. 84-91.
  7. Афукова Н.О., Стародуб Ж.Ж. Огляд конструкцій сучасних апаратів для формування пельменної продукції. - С. 91-97.
  8. Дьяков О.Г., Воронцова Ж.В., Качалов В.В. Підвищення ефективності роботи холодильних агрегатів на базі компресорів із регульованим числом обертів. - С. 97-105.

Секція 3

Секція 3 Підвищення якості харчових продуктів

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В., Фалько О.О., Юрченко І.Ю. Аналіз забезпечення систем харчування лікувального призначення збалансованими групами нутрієнтів. - С. 106-112.
  2. Головко М.П., Чуйко Л.О., Сорокіна С.В., Акмен В.О. Аналіз переваг харків’ян під час вибору молочної продукції. - С. 113-120.
  3. Малюк Л.П., Балацька Н.Ю. Дослідження хімічного складу соусів із використанням природної нетрадиційної сировини. - С. 121-126.
  4. Корзун В.Н., Дюкарева Г.І., Гасанова А.Е. Визначення ступеня збереженості йоду в процесі виробництва бісквітів підвищеної біологічної цінності. - С. 126-131.
  5. Матюхов Д.В., Гладкий Ф.Ф. Вплив технологічних параметрів на результати екстракції макухи соняшнику етиловим спиртом. - С. 132-138.
  6. Нетреба А.О., Гладкий Ф.Ф. Підвищення ефективності фільтрації суспензії воскоподібних речовин у соняшниковій олії. - С. 139-144.
  7. Одарченко Д.М., Кудряшов А.І., Бабіч А.О. Особливості процесу заморожування калини звичайної як сировини для виробництва напівфабрикатів функціонального призначення. - С. 145-151.
  8. Дубініна А.А., Попова Т.М., Ленерт С.О. Хімічний склад пшона із зерна проса різних сортів, районованих у Харківській області. - С. 151-158.
  9. Онищенко В.М., Шубіна Л.Ю., Хохітва К.В. Формування якості та підвищення економічної ефективності технології м’ясних хлібів. - С. 158-164.
  10. Одарченко М.С., Сесь А.М., Соколова Є.Б. Удосконалення системи управління якістю як чинник конкурентоспроможності підприємств м'ясопереробної галузі. - С. 164-168.
  11. Шурдук І.В., Серік М.Л., Карпов Р.В. Дослідження показників безпеки ковбасних виробів, збагачених сполуками кальцію. - С. 169-175.
  12. Хаустова Т.М., Федак Н.В. Дослідження формуючої здатності модельних систем крокетної маси на основі борошна пшеничного. - С. 176-181.
  13. Дюкарева Г.І., Соколовська О.О. Стан і тенденції розвитку кондитерської галузі та ринку збивних кондитерських виробів. - С. 181-186.
  14. Дюкарева Г.І., Кривошеєва Н.М., Соколовська О.О. Формування ринку кондитерських виробів в Україні. - С. 187-195.
  15. Дьяков О.Г., Щербакова Т.В., Гапонцева О.В. Моделювання складу сметанного соусу. - С. 196-202.
  16. Дуб В.В., Забочай О.В. Визначення підходів до отримання правової охорони на зовнішній вигляд страв та харчових продуктів як об’єктів інтелектуальної власності. - С. 203-210.

Секція 4

Секція 4 Хімічні, фізичні, математичні методи досліджень якості продуктів харчування

  1. Головко М.П., Пенкіна Н.М., Колесник В.В. Оцінка якості нових настоянок зі зниженим токсичним ефектом. - С. 211-216.
  2. Малафаєв М.Т., Домахіна М.О., Шаніна О.М., Погожих М.І. Дослідження в’язкості розчинів білків із колагеновмісної сировини. - С. 217-225.
  3. Крамаренко Д.П., Кірєєва О.І., Рябушко В.І., Пересічний М.І., Дейниченко Л.Г. Дослідження впливу гідролізату з молюсків на виведення 137Сs з організму людини. - С. 225-230.
  4. Хомич Г.П. Вплив біокаталітичних методів обробки чорниці на вміст ароматичних сполук під час виробництва соку. - С. 230-237.
  5. Осипова Л.А. Удосконалення переробки пряно-ароматичної рослинної сировини в технології напоїв та вин із функціональними властивостями. - С. 237-245.
  6. Пелехова Л.С., Усатюк С.І., Арсеньєва Л.Ю. Дослідження кінетики процесу екстрагування похідних хлорофілу з базиліку звичайного. - С. 246-251.
  7. Колесникова М.Б., Андрєєва С.С. Дослідження властивостей крохмалів фізичної модифікації для виробництва солодких соусів-топінгів. - С. 252-258.
  8. Крутовий Ж.А. Кількісні показники збалансованості нутрієнтів на різних етапах створення систем харчування. - С. 266-273.

 Випуск 1 (17)

 Частина 1

Секція 1

Секція 1 Нові технології продуктів харчування

  1. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Носіченко Г.В., Какадій Ю.П., Соколова Л.М., Лосєва С.М. Нове в технології отримання заморожених ягід та пюре з рекордними характеристиками. - С. 3-9.
  2. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Юр’єва О.О., Наконечна Ю.Г., Бондаренко В.А. Нанотехнології в сироробній промисловості, засновані на процесах заморожування і низькотемпературної механодеструкції. - С. 9-18.
  3. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Наконечна Ю.Г., Кострова К.В., Лосєва С.М., Бутенко Н.В. Нові білкові наноструктуровані добавки із квасолі, соуси-діпи та закуски з їх використанням. - С. 19-27.
  4. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Тимофєєва Н.М., Максимова Н.П., Берестова А.А., Борисенко Т.О. Нанотехнології заморожених пюре із плодів цитрусових з унікальними характеристиками. - С. 27-36.
  5. Погарська В.В., Павлюк Р.Ю., Коробець Н.В., Ткаченко І.В. Нанотехнології дрібнодисперсних хлорофіловмісних рослинних оздоровчих добавок-барвників. - С. 36-43.
  6. Павлюк Р.Ю., Наконечна Ю.Г., Погарська В.В., Хоменко А.В., Кострова К.В., Кляп Т.П. Вивчення амінокислотного складу дрібнодисперсних добавок із пряних овочів, отриманих із використанням кріогенних технологій. - С. 44-51.
  7. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Маціпура Т.С., Лосєва С.М., Граділь У.І. Нове про каротиноїди та окислювальні ферменти каротиноїдних овочів під час кріогенного «шокового» заморожування та подрібнення. - С. 52-60.
  8. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Стоєв С.С., Лосєва С.М. Інноваційна технологія замороженого дрібнодисперсного пюре із ягід журавлини. - С. 61-69.
  9. Павлюк Р.Ю., Погарська В.В., Наконечна Ю.Г., Леухіна Л.В., Лосєва С.М. Технологія кріогенного подрібнення грибів печериці Agaricus bisporus та отримання дрібнодисперсних порошків. - С. 70-79.
  10. Погожих М.І., Євлаш В.В., Нєміріч О.В., Максименко А.Є. Кінетика сушіння м’яса яловичини способом змішаного теплопідведення. - С. 79-84.
  11. Коротаєва Є.О., Пивоваров П.П., Неклеса О.П. Характеристика структурно-механічних властивостей розчинів альгінатів і рослинних сумішей для стабілізації сумісних потоків. - С. 84-89.
  12. Янчева М.О., Гринченко О.О. Фізико-хімічні та біохімічні основи використання низьких температур у технологіях переробки м'яса. - С. 89-97.
  13. Свідло К.В., Пересічний М.І. Овочеві страви геродієтичного призначення. - С. 97-104.
  14. Дубініна А.А., Селютіна Г.А., Білоус В.І. Хімічний склад малосольних огірків, виготовлених низькотемпературним безрозсільним способом. - С. 104-108.
  15. Товма Л.Ф., Пуніна А.Д., Горальчук А.Б. Визначення закономірностей формування міжфазних адсорбційних шарів у технології повітряно-горіхового напівфабрикату. - С. 109-115.

Секція 2

Секція 2 Обладнання харчових виробництв та удосконалення процесів і апаратів харчових виробництв

  1. Черевко О.І., Кіптела Л.В., Захаренко В.О., Загорулько О.Є. Визначення міцності структури паст із дикорослої плодово-ягідної сировини. - С. 116-123.
  2. Кіптела Л.В., Саєнко С.Ю., Загорулько А.М., Мольський О.С. Моделювання розповсюдження ІЧ-випромінювання в сушарках із циліндричною формою рефлектора. - С. 123-129.
  3. Михайлов В.М., Бабкіна І.В., Шевченко А.О., Лук'янов В.І. Модельний розрахунок параметрів процесу комбінованого жарення кулінарної продукції з електроконтактним нагріванням. - С. 129-135.
  4. Дейниченко Г.В., Мазняк З.О., Гузенко В.В. Аналіз процесів концентрування та очищення пектинових екстрактів. - С. 135-141.
  5. Дейниченко Г.В., Мазняк З.О., Гафуров О.В., Підкорчевний О.О. Раціональні параметри мембранної обробки білково-вуглеводної молочної сировини. - С. 141-147.
  6. Потапов В.О., Гриценко О.Ю., Пономаренко Ю.О. Дослідження процесу сушіння в масообмінних модулях під дією підвищеного тиску. - С. 148-153.
  7. Потапов В.О., Петренко О.В., Шевченко С.О., Манжай В.В. Застосування модифікованих антиадгезійних композицій у харчовій промисловості. - С. 154-159.
  8. Терешкін О.Г., Горєлков Д.В., Дмитревський Д.В. Дослідження параметрів комбінованого процесу очищення цибулі ріпчастої. - С. 159-165.
  9. Постнов Г.М., Червоний В.М., Яковлєв О.В., Беспалов Е.В. Удосконалення процесу виробництва рибних консервів із використанням ультразвукових хвиль. - С. 165-171.
  10. Саєнко С.Ю. Комп’ютерне моделювання відбивальної системи камери для сушіння. - С. 172-177.
  11. Афукова Н.О., Листопадна М.В. Організація та технічне оснащення виробництва бутербродної продукції. - С. 178-182.
  12. Михайлова С.В. Розрахунок тривалості НВЧ-концентрування та НВЧ-сушіння суміші подрібнених коренів пряних овочів. - С. 182-191.
  13. Храмичка Ю.Д. Аналіз кінетики впливу гідродинамічного модуля системи «вода–м'ясна сировина» на процес знезараження ультразвуковими хвилями. - С. 191-195.
  14. Погребняк А.В., Перкун І.В. Фізичний механізм гідроструминного розрізання харчових продуктів глибокого замороження та якість розрізу. - С. 195-202.

Секція 3

Секція 3 Підвищення якості харчових продуктів

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А., Михайлов В.М., Запаренко Г.В. Борошняні вироби, збагачені органічним селеном, як елементи систем харчування. - С. 203-213.
  2. Дуденко Н.В., Янчева М.О., Ольховська В.С. Виявлення фальсифікації та вмісту генетично модифікованих організмів у зразках молочного шоколаду. - С. 213-219.
  3. Дуденко Н.В., Дубініна А.А., Синицина Г.А., Беляєва І.М. Дослідження якісного і безпечного споживання харчових рідин у скляній і ПЕТ-тарі. - С. 219-225.
  4. Притульська Н.В., Мотузка Ю.М., Антюшко Д.П. Законодавчо-нормативне забезпечення виробництва та обігу харчових продуктів для хворих. - С. 226-231.
  5. Погребняк В.Г., Перкун І.В., Погребняк А.В. Очищення яблучного соку від важких металів і мікроорганізмів активованими флокулянтами. - С. 232-241.
  6. Одарченко А.М., Горенюк О.І., Слюсарєв В.О. Проблеми законодавчо-правової системи безпечності та якості товарів в Україні. - С. 241-245.
  7. Крутовий Ж.А., Касілова Л.О., Приказчикова Ю.Ю., Запаренко Г.В., Борисова А.О. Про системний підхід до розробки раціонів харчування. - С. 246-252.
  8. Дюкарева Г.І., Гасанова А.Е. Вплив еламіну та стевіозиду на якість клейковини борошна. - С. 252-256.
  9. Сподар К.В. Вплив умов вирощування та заморожування на зміни парціального мольного об’єму води в томатних овочах. - С. 257-263.
  10. Гасай Є.Л. Перспективи використання кріоскопічного методу в товарознавчій оцінці замороженої риби та рибної продукції. - С. 263-270.

Секція 4

Секція 4 Хімічні, фізичні, математичні методи досліджень якості продуктів харчування

  1. Черевко О.І., Крутовий Ж.А. Математичні аспекти збалансування складу нутрієнтів у системах харчування. - С. 271-287.
  2. Крутовий Ж.А., Касілова Л.О., Манжос Н.В., Приказчикова Ю.Ю., Запаренко Г.В. Про забезпечення збалансованим кальцієм раціонів одноразового споживання без м’яса та риби. - С. 287-293.
  3. Крутовий Ж.А., Запаренко Г.В. Математична модель рецептури бісквіта «Буше» із максимальним вмістом вітамінів групи В і збалансованим складом незамінних амінокислот. - С. 293-302.
  4. Перцевой М.Ф., Гурський П.В., Кузнецова Т.О. Вивчення ІЧ-спектрів сухих плівок модельних систем на основі желатину. - С. 302-310.
  5. Мостова Л.М., Мартиненко Л.Г., Комарова М.О., Галясний І.В. Розробка механізму моделювання зміни концентрації вітаміну С у харчовому продукті під час термічної обробки. - С. 310-316.
  6. Сорокіна С.В., Афанасьєва В.А., Скляр Ю.В. Порівняльне тестування плодоовочевих консервів для дитячого харчування, що реалізуються в торговельній мережі Харкова. - С. 317-322.
  7. Сорокіна С.В., Афанасьєва В.А., Ліфанова Д.В. Товарознавчі аспекти дослідження спредів, що реалізуються в торговельній мережі Харкова. - С. 322-328.

 Частина 2

Секція 3

Секція 3 Підвищення якості харчових продуктів

  1. Головко М.П., Колесник Т.Л., Колесник А.О., Головко Т.М. Вивчення безпеки м’ясних виробів із кістковою добавкою. - С. 82-89.
  2. Головко М.П., Рибцева А.А. Формування асортименту та якості фруктово-ягідних мармеладних виробів на основі дикорослих ягід. - С. 89-93.
  3. Пересічний М.І., Собко А.Б. Аналіз харчової та біологічної цінності пудингів функціонального призначення для харчування дітей дошкільного віку. - С. 93-99.
  4. Одарченко А.М., Карбівнича Т.В. Порівняльна оцінка якості напівфабрикатів борщової заправки. - С. 99-105.
  5. Одарченко А.М., Соколова Є.Б., Максимова А.А. Удосконалення конкурентоспроможності та платоспроможності підприємств м’ясної промисловості за рахунок упровадження системи НАССР. - С. 105-109.
  6. Дубініна А.А., Ленерт С.О., Хоменко О.О. Використання арахісу у виробництві продуктів функціонального призначення. - С. 109-116.
  7. Бондаренко В.Ф., Овчиннікова І.Ф., Круглова О.С. Товарознавча експертиза якості та безпечності горілки українських виробників. - С. 116-121.
  8. Дюкарева Г.І., Стьопін Р.О. Вплив овочевих та ягідних порошків на якість макаронних виробів. - С. 122-128.
  9. Шидакова-Каменюка О.Г., Рогова А.Л., Місюля І. Вплив дієтичної добавки «клітковина ядер волоського горіха» на якість цукрового печива. - С. 128-134.
  10. Рогова А.Л., Положишникова Л.О. Вплив борошна з нуту на поживну цінність виробів із масляного бісквіта. - С. 134-141.
  11. Холодова О.Ю. Підвищення якості ковбасних виробів за рахунок використання зернобобової сировини. - С. 141-149.

Секція 4

Секція 4 Хімічні, фізичні, математичні методи досліджень якості продуктів харчування

  1. Головко М.П., Головко Т.М., Геліх А.О. Перспективи використання прісноводних двійчастих молюсків роду anodonta в ресторанному господарстві. - С. 150-157.
  2. Торяник О.І., Дьяков О.Г., Воронцова Ж.В. Визначення похибки параметрів нелінійної моделі. - С. 157-164.
  3. Обозна М.В., Чаговець В.В., Чаговець Л.О., Перцевой Ф.В. Оптимізація параметрів гідротермічної обробки модельної системи сирного продукту з використанням рослинних добавок. - С. 164-172.
  4. Маяк В.І., Маяк О.А. Структурно-механічні властивості цукатів із додаванням квіткового пилку. - С. 172-177.
  5. Кухтин М.Д., Мельнічук О.Є., Сельський Р. Мікробіологічні аспекти наукового обґрунтування режимів стерилізації консервів «десерт із кавбуза». - С. 177-185.
  6. Артамонова М.В., Пілюгіна І.С., Іванова Н.C. Визначення оптимальних умов екстракції барвних речовин із кріопорошку суданської троянди. - С. 185-191.
  7. Василишина О.В. Особливості кристалоутворення під час заморожування плодів вишні. - С. 191-196.
  8. Поварова Н.М. Виробництво ковбасних виробів із зниженим вмістом нітриту натрія. - С. 196-201.